O mně

Hanka Michopulu

Hana Michopulu je novinářka, která píše o jídle. Tři roky vedla rubriku o jídle v časopise Marianne, z jejíhož úspěchu se později zrodil časopis Apetit. Pro něj vymyslela koncept a byla jeho první šéfredaktorkou. Později přešla na volnou nohu, a začala psát kuchařky a věnovat se jídlu v praxi. Už dávno totiž ví, že o jídle se nemá jen psát, jídlo se má žít: “Dělám všechno, co zlepší gastronomické poměry v mojí oblíbené zemi. To je moje mise a za tímhle cílem se zúčastním jakéholiv tažení.”. Čtenáři si z té doby pamatují Hanku hlavně z časopisu Reflex, kam psala úspěšnou rubriku Zpátky do kuchyně. Pro Lidové noviny pak vytvořila webový seriál Snadné vaření. Naposledy jste od ní mohly číst články v časopise Belmondo na podzim 2012.

V roce 2009 pověsila psaní dočasně na hřebík a začala se věnovat obnovování tradice zemědělských trhů v hlavním městě. Založila tři trhy na okraji Prahy, dále šířila získané know-how i do dalších českým měst a otevřela tak důležitý spotřební kanál pro lokální zeleninu. Po úspěšné kuchařce Zpátky domů (2007), jí nyní vychází pokračování knihy Recepty z farmářského trhu jaro-léto (2013, první díl podzim-zima 2011). Kuchařka shrnuje to nejlepší a nejdůležitější, co se dozvěděla od farmářů o české zelenině , včetně receptů, jak si co nejvíc užít s úlovky z trhu. Hanka je vdaná, má dvě dcery, žije v Praze a jako obvykle už zase chystá něco nového.

Sdílej s ostatními