Kniha

O knize Recepty z farmářského trhu 2.díl

Co v ní najdete?

Jelikož prosté recepty z prvního dílu se staly čtenářsky nejpopulárnějšími, rozhodla jsem se tento styl i v druhém díle zachovat, a jít v jednoduchosti ještě dál. Navíc se ukázalo, že je to nutnost. Zatímco totiž zimní recepty jsou spíše o vrstvení chutí a ingrediencí, v létě vaříme přesně naopak. Chutě spíše odhalujeme, jdeme k jejich základu. A taky nechceme v kuchyni trávit tolik času jako v zimě, kdy jsme v ní naopak rádi.  Recepty v druhém díle jsou tudíž více o silných kombniacích a základních chutích. V tomto díle najdete čerstvé ale vydatné saláty, lehká jarní jídla, letní koláče a další způsoby jak spotřebovat nadúrodu plus opět spousta praktických sezónních jídel pro všední den.

Proč jsem tuhle knihu napsala?

Konečně máme trhy, na kterých si můžeme koupit čerstvou lokální zeleninu a ovoce. Jenže za  ta léta, kdy jsme si zvykli kupovat dováženou zeleninu v supermarketech, jsme na některé své vlastní poklady zapomněli. Když jsem zjistila, že doma někomu tisknu už poněkolikáté svoje recepty na  dýni, řepu a různé jiné druhy “starých” zelenin, věděla jsem, že je čas na novou kuchařku. Knížka přináší 90 receptů, jak z české podzimní a zimní úrody vytěžit maximum. Sezónní suroviny jsou totiž nejen nejlevnější, nejdostupnější, ale hlavně na vrcholu kvality, což umožní I z těch nejobyčejnějších domácích jídel vykřesat luxusní lahůdky.

Proč podle ní vařit?

Napsala jsem do knížky to nejlepší, co vím o vaření s českou zeleninou a ovocem , a to, co jsem se naučila od farmářů - lidí, kteří s produkty pracují od samého začátku, znají je a rozumí jim. Vařit z toho, co roste kolem nás, je podle mě to největší gurmánství.

Co nového se čtenář dozví?

Oproti předešlé kuchařce Zpátky domů, jsou všechny recepty jednodušší a méně povídavé. K většině surovin jsem ale I tentokrát přidala svoje kuchařské know-how. Šlo mi o to, aby čtenář poznal logiku suroviny, seznámil se s nejlepšími kombinacemi a osvědčenými principy tak, aby si později I beze mě a knížky poradil, naučil se improvizovat. To je podle mě podstata hesla “umět vařit”. Poznat základní pravidla a pustit se pak  nimi sám/ sama o kousek dál.

Prohlédněte si knihu…

  • Úvod
  • Jarní mrke
  • Rebarbora
  • Kopřivy a špenát
  • Chřest
  • Ředkvičky
  • Rukola
  • Mladá cibule
  • Třešně
  • Borůvky
  • Rybíz
  • Lilek
  • Jahody
  • Okurky
  • Meruňky
  • Ostružiny
  • Cukety
  • Maliny
  • Rajčata
  • Květák
  • Česnek
  • Fenykl
  • Fazolky
  • Bylinky
Rukola
Lilek
Maliny
Květák

Sdílej s ostatními