Recepty

Rychlý losos po asijsku 5 komentářů

Rychlý losos po asijsku

Všichni víme, že bychom měli jíst více ryb, ale málokdy se podaří vymyslet něco jiného než je úprava v trojobalu s brambory a tatarkou. Což je trochu moc „výživné“, na to, aby člověk mohl přidat tohle jídlo do jídelníčku častěji! Lososa po asijsku dělám ráda, protož je ukrutně rychlý a snadný, není potřeba nějak zvlášť nakupovat a chutná… prostě moc dobře. Perfektní jídlo všedního dne.

Ingredience
4 filety z lososa à 150g (bez kůže)
6 lžic sojové omáčky
tabaso (nemusí být)
3cm kousek zázvoru, oloupaný, nakrájený najemno
4 jarní cibulky

Postup
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Mělkou pečicí misku vyložte papírem na pečení, filety lososa do ní  rozložte vedle sebe.
2. Smíchejte sojovou omáčku se zázvorem a chcete-li – i pár kapkami tabasca a nakapejte tuto směs rovnoměrně na ryby. Zakryjte zlehka alobalem a dejte péct do trouby na 15 minut, až je losos správně propečený.
3. Podávejte s rýží basmati, posypané nakrájenou jarní cibulkou a polité šťávou vypečenou z lososa.

Jak Vám chutnalo?

Vlada Trpak

23.10.2010 02:10

Misto v troube skuste rybu uvarit v pare. Na rybu dejte zazvor a nat z jarni cibule.Kdyz je ryba hotova zalejte ji sojovou omackou s trochou ryzoveho vina nebo mirinem. Pro zmenu muzete nahradit sojovou omacku ustricovou omackou.Nedavejte moc sojove omacky zabije to chut ryby.

katka

8.6.2008 10:06

nic moc

Hanka Michopulu

17.3.2008 10:03

Ano Pavko, to je klidně možné - ne vědomě. Jamie bere inspiraci, kde se dá, takže je možné, že jsme se s inspirací potkali u stejného jídla. Nebylo by to prvně. Co se dá dělat, jídlo a většina receptů jsou veřejný majetek. A zázvorový losos ne jinak. Stává se to i s jinými autory, a jim nakonec občas s "mými recepty" taky. C'est la vie...

Gábi

24.2.2008 10:02

Hezký den, na ryby mám v mrazničce vymezený celý jeden šuplík a zmrazuji si sama, naprosto čerstvé ryby. Připravuji je alespoň dvakrát v týdnu např. v podobě výborných pomazánek, kde se fantazii meze nekladou.Obvykle ryby upravuji sůl, pepř, občas nějaká ta zelená bylinka,protože každá ryba má svoji specifickou chuť a tu si chci vychutnat. Nepřebíjím tedy tyto chutě kořením. Recept jsem vyzkoušela a můžu říci, že stojí za pokus, pokud ovšem nemáte chuťově nic proti zázvoru. Rýži basmati jsem zaměnila za divokou rýži kvůli barevnosti jidla,cibulku za pórek, který odvádí přebytečnou vodu z těla a především doplnila zlehka orestovanou zeleninou, která dokonale doladila celé jídlo. Všem přeji dobrou chuť.

Pavko

18.2.2008 11:02

Lehce inspirovano Jamie Oliverem, vidte? ;-)

Podělte se o svůj názor

 
 

Sdílej s ostatními