Recepty

Dýně na způsob bramborové kaše žádné komentáře

Dýně na způsob bramborové kaše

Fantastická obměna za bramborovou kaši. Dokonale pasuje k drůbeži a zvěřině. Jako příloha ke kachně dokonale zastíní i knedlíky, a to si o nich myslím, že jsou věčné.

Ingredience
1 kg dýně, nejlépe moučnější (Hokkaido)
2 stroužky česneku
50 ml smetany
50 g másla
olivový olej
sůl, čerstvě mletý pepř
1 lžička kremžské nebo anglické celozrnné hořčice
snítka tymiánu (nemusí být)

Postup
1. Dýni oloupejte a vydlabejte z ní semínka a vlákna. Nakrájejte na větší kusy a vložte do pekáče spolu s tymiánem (máte-li), nahrubo nakrájeným česnekem, zakapte olivovým olejem a dejte péct do trouby nastavené na 180 ºC na 20-30 minut, dokud není dýně měkká, ale ještě nehnědne.
2. Máslo a smetanu dejte do hrníčku a nechte mírně rozpustit a zahřát na nejnižší stupeň v mikrovlnné troubě. Tymián odstraňte z pekáče a jeho obsah přesuňte do mixéru. Přidejte hořčici, zahřátou smetanu s rozpuštěným máslem a koření. Rozmixujte a dochuťte solí. Pokud chcete, můžete místo mixéru použít šťouchadlo na brambory a dýni jen tak nahrubo našťouchat.

Doporučuji: Dáte-li na moji radu udělat dýňovou kaši ke kachně nebo huse, můžete máslo vyměnit za sádlo sebrané z pekáče.

Jak Vám chutnalo?

Podělte se o svůj názor

 
 

Sdílej s ostatními