Recepty

Jahodové sendviče žádné komentáře

Jahodové sendviče

Hmota na sendviče se velmi podobá základní piškotové, ovšem s vylepšením: bílky se nevyšlehávají na sníh, ale vejce se ušlehají celá (proto těsto tolik nevyschne) a přidává se škrob. Důsledkem je vláčné a vlahé těsto. Pohodlná svačinka do ruky...

Ingredience: Na těsto
220 g cukru krupice
120 g hladké mouky
60 g kukuřičného škrobu
6 vajec
1⁄2 sáčku prášku do pečiva
trochu másla
na vymazání plechu
Ingredience: Na krém
250 g jahod
250 g mascarpone
55 g moučkového cukru
+ na ozdobení

Postup
1. Troubu předehřejte na 170 °C. Větší plech (aspoň
30 x 40 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím
papírem. Do misky rozklepněte vejce a spolu s cukrem
důkladně vyšlehejte ručním mixérem. Do druhé misky
prosejte mouku, vmíchejte prášek do pečiva a kukuřičný
škrob a vše zapracujte k šlehaným vejcím. Těsto rozetřete
na plech a pečte 8–10 minut nebo dokud není zkušební
párátko zapíchnuté do těsta suché. Po upečení nechte
vychladnout.
2. Jahody pokrájejte na menší kousky, smíchejte
s moučkovým cukrem a mascarpone. Vychladlý
piškot rozkrojte podélně na poloviny. Jednu namažte kré-
mem a na ni opatrně položte druhou. Pocukrujte mouč-
kovým cukrem, dejte přikryté na hodinku ztuhnout do lednice a poté rozkrájejte ostrým nožem na trojúhelníky.

Jak Vám chutnalo?

Podělte se o svůj názor

 
 

Sdílej s ostatními