Dezerty

Tvarohový koláč s borůvkami

Lehounký a dobrý, pouze s takovým množstvím mouky, aby si ještě mohl říkat „koláč“.

Suroviny

  • 250 g borůvek
  • 200 g tvarohu
  • 200 g žervé nebo lučiny či sýra Philadelphia
  • 160 g moučkového cukru
  • 60 g dětské krupičky
  • 30 g polohrubé mouky
  • 60 ml kefíru nebo mléka
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • máslo na vymazání formy
  • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 180 ˚C. Formu na dort (průměr 20 cm) s volným dnem vymažte máslem a poté vyložte pečicím papírem.
  2. V misce smíchejte tvaroh, žervé, vanilku a moučkový cukr. Přidejte vejce a vše pořádně promíchejte. Pak vmíchejte krupičku, prosátou mouku a kefír (nebo mléko). Směs nalijte do formy, navrch nasypte borůvky.
  3. Vložte do vyhřáté trouby na 45 minut, poté vyndejte a nechte zchladnout. Uvolněte z formy, posypte moučkovým cukrem a podávejte.