Polévky

Drožďová polévka s nudlemi a kadeřávkem

Drožďová polévka je umami bomba. Takové české miso, nebojím se říct. Dodá spoustu vitamínů a postaví na nohy. Výborná je s nudličkami a kouskem nějaké brukvovité zeleniny: kadeřávku nebo kapusty. Klíčové je opéct droždí na másle dozlatova, dokud se pěkně nerozvoní. 

Suroviny

4
  • 2 kostky droždí (84g)
  • 50g másla
  • 50g polévkových nudlí nebo těstovinové rýže, kukuřičných těstovin apod.
  • 100g zeleniny nakrájené na kousky, nudličky nebo růžičky (brokolice, kadeřávek nebo kapusta zbavená středového žebra)

Tento recept vznikl v rámci Skromné výzvy na pomoc rodinám samoživitelek. Další skromné recepty najdete na instagramovém profilu @skromne.jidlo.

Postup přípravy receptu

  1. 1. V hrnci rozpusťte máslo. Když je rozpuštěné rozdrobte do něj droždí a opékeje na nižším středním ohni z občasného promíchnutí vařečkou. Droždí se nejprve rozpustí a je tekuté, pak vytvoří krupičku a začne zlátnout. V tuto chvíli vytváříte polévce chuť. Nebojte se opéct jej do zlatě hněda. Pozor, ztmavnout příliš – polévka by byla hořká.
  2. 2. Zalijte vodou, přiveďte k varu a osolte (cca 10g). Přidejte těstovinu a vařte na skus. Cca 3-4 minuty před koncem varu přidejte zeleninu a vařte také al dente. Podávejte ihned.
Vytisknout recept

Zdroj: Skromné jídlo