Různé
Cibulová marmeláda s medem a kořením
Udělejte si jednu malou skleničku do lednice a uvidíte, co taková věc dokáže s drůbeží paštikou, sýrovým prkénkem, studenou pečení nebo sušenou šunkou.Suroviny
- 500 g cibule bez nati
- 100 g medu
- 50 g světlých hrozinek
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky semínek koriandru
- 1/2 lžičky semínek fenyklu
- 1/2 lžičky mletého chilli
- špetka soli
Postup přípravy receptu
- Oloupejte cibuli a nakrájejte na 2cm kolečka. Ve středním kastrůlku rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte na mírném plameni, nejprve s fenyklem a koriandrem, a to asi 5 minut.
- Podlijte 100 ml vody, přidejte med, hrozinky, chilli, sůl, ocet. Rozmíchejte a nechte dusit na mírném plameni 30–45 minut (podle druhu použité cibule). V průběhu míchejte jen občas a opatrně, aby se cibulová kolečka nerozpadla. Cibule by měla hnědě zlátnout, zprůhlednět a zkaramelizovat.
- Nechte zchladnout, dejte do skleničky a uložte do lednice.