Různé

Cibulová marmeláda s medem a kořením

Udělejte si jednu malou skleničku do lednice a uvidíte, co taková věc dokáže s drůbeží paštikou, sýrovým prkénkem, studenou pečení nebo sušenou šunkou.

Suroviny

  • 500 g cibule bez nati
  • 100 g medu
  • 50 g světlých hrozinek
  • 3 lžíce bílého vinného octa
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky semínek koriandru
  • 1/2 lžičky semínek fenyklu
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Oloupejte cibuli a nakrájejte na 2cm kolečka. Ve středním kastrůlku rozehřejte olej a cibuli na něm opékejte na mírném plameni, nejprve s fenyklem a koriandrem, a to asi 5 minut.
  2. Podlijte 100 ml vody, přidejte med, hrozinky, chilli, sůl, ocet. Rozmíchejte a nechte dusit na mírném plameni 30–45 minut (podle druhu použité cibule). V průběhu míchejte jen občas a opatrně, aby se cibulová kolečka nerozpadla. Cibule by měla hnědě zlátnout, zprůhlednět a zkaramelizovat.
  3. Nechte zchladnout, dejte do skleničky a uložte do lednice.