Různé
Pomerančová limonáda s rozmarýnem
Nejen rozmarýn, ale prakticky všechny bylinky najdou uplatnění ve sladkých nápojích. Bazalka a tymián v citronádě, šalvěj v malinovce, estragon si rozumí s višní, třešní i arónií. Kdykoli máte bylin přebytek, nejsnadněji a nejrychleji vytěžíte jejich aroma v tekuté podobě.Suroviny
- 60 g cukru krupice
- 600 ml vody
- 7 g rozmarýnu
- 1200 g pomerančů
- 1000 ml vychlazené sodovky
Postup přípravy receptu
- Cukr vsypte do kastrolu, zalijte 600 ml vody a přidejte rozmarýn. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 5 minut. Poté vypněte, nechte zchladnout a rozmarýn odstraňte. Vzniklý sirup dejte vychladit do lednice, ideálně na pár hodin.
- Vymačkejte pomerančovou šťávu a vlijte ji do džbánku spolu s rozmarýnovým sirupem. Dolijte vychlazenou sodovkou a podávejte.