Různé

Pomerančová limonáda s rozmarýnem

Nejen rozmarýn, ale prakticky všechny bylinky najdou uplatnění ve sladkých nápojích. Bazalka a tymián v citronádě, šalvěj v malinovce, estragon si rozumí s višní, třešní i arónií. Kdykoli máte bylin přebytek, nejsnadněji a nejrychleji vytěžíte jejich aroma v tekuté podobě.

Suroviny

2 litry
  • 60 g cukru krupice
  • 600 ml vody
  • 7 g rozmarýnu
  • 1200 g pomerančů
  • 1000 ml vychlazené sodovky

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vsypte do kastrolu, zalijte 600 ml vody a přidejte rozmarýn. Přiveďte k varu a na mírném plameni vařte 5 minut. Poté vypněte, nechte zchladnout a rozmarýn odstraňte. Vzniklý sirup dejte vychladit do lednice, ideálně na pár hodin.
  2. Vymačkejte pomerančovou šťávu a vlijte ji do džbánku spolu s rozmarýnovým sirupem. Dolijte vychlazenou sodovkou a podávejte.