Různé
Šípkový ice tea s pomerančem
Kdysi jsem v jedné mnichovské kavárně ochutnala nápoj připravený z afrického rooibosu a pomerančového džusu. Byl vynikající, ale my jej v bistru nahradili stejně vynikajícím a zdravým šípkem. A trefili jsme do černého.Suroviny
- 35 g šípkového čaje Jemča (bez přísad!) v nálevových sáčcích
- voda na vaření a dolití
- 60 g cukru krupice
- 400 g pomerančů + na ozdobení podle chuti
Postup přípravy receptu
- Sáčky s šípkovým čajem zalijte menším množstvím vařící vody. Po 20 minutách přidejte cukr. Promíchejte a nechte vychladnout. Z pomerančů vymačkejte šťávu a vlijte ji do čaje. Třetinu zbylé vymačkané pomerančové kůry vložte také k odvaru a nechte uležet v chladu, klidně několik hodin.
- Předtím, než budete šípkový ice tea pít, jej přeceďte jemným sítkem a dolijte studenou vodou na celkový objem 1850 ml. Můžete, ale nemusíte ozdobit pomerančem.