Různé

Šípkový ice tea s pomerančem

Kdysi jsem v jedné mnichovské kavárně ochutnala nápoj připravený z afrického rooibosu a pomerančového džusu. Byl vynikající, ale my jej v bistru nahradili stejně vynikajícím a zdravým šípkem. A trefili jsme do černého.

Suroviny

6 porcí
  • 35 g šípkového čaje Jemča (bez přísad!) v nálevových sáčcích
  • voda na vaření a dolití
  • 60 g cukru krupice
  • 400 g pomerančů + na ozdobení podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Sáčky s šípkovým čajem zalijte menším množstvím vařící vody. Po 20 minutách přidejte cukr. Promíchejte a nechte vychladnout. Z pomerančů vymačkejte šťávu a vlijte ji do čaje. Třetinu zbylé vymačkané pomerančové kůry vložte také k odvaru a nechte uležet v chladu, klidně několik hodin.
  2. Předtím, než budete šípkový ice tea pít, jej přeceďte jemným sítkem a dolijte studenou vodou na celkový objem 1850 ml. Můžete, ale nemusíte ozdobit pomerančem.