Různé

Smoothie z lesního ovoce s jalovcem

Jalovec je pro smoothie z lesního ovoce něco jako pointa. Výstižná tečka. Až se napijete, budete se cítit jako v lese. V bistru jsme z jalovcových bobulí připravovali odvar, protože jsme smoothie vyráběli každé ráno větší množství na snídaně. To v domácím prostředí postrádá smysl, a tak se vždy pouze přesvědčte, že jste jalovčinku pečlivě rozetřeli nožíkem najemno, aby vám nezůstaly kousky na jazyku.

Suroviny

2 porce
  • 1 jalovčinka
  • 100 g čerstvého nebo mrazeného lesního bobulového ovoce (ideálně borůvky a maliny)
  • 400 ml mléka
  • 1 lžíce javorového sirupu nebo třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Bobuli jalovce utřete na prkénku nožíkem najemno nebo rozkrájejte nadrobno. Ovoce, pokud máte mrazené, nechte lehce povolit v mikrovlnné troubě nebo v pokojové teplotě, máte-li čas. Všechny suroviny pak rozmixujte ve stojacím mixéru nebo v nádobě pomocí tyčového mixéru a podávejte.