Různé
Vepřové klobásky v županu
Koupit Paulovy bylinkové klobásky z mletého vepřového lze zatím pouze v Praze, proto uvádím jednoduchý recept na jejich domácí výrobu - nepoužívá se totiž střívko. Klobásky jsou úžasné hlavně na cesty, malinké jako jednohubky na party nebo dětské narozeniny.Suroviny
- 400 g mletého vepřového masa
- 250 g hotového, předvaleného křehkého těsta nebo listového těsta
- 1 malá cibule, nastrouhaná
- 1 stroužek česneku, nastrouhaný
- 5 lístků čerstvé šalvěje
- lístky z 10 stonků čerstvého tymiánu
- lístky ze 2 stonků rozmarýnu
- 2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky mletého bílého pepře
Postup přípravy receptu
- Troubu předehřejte na 170 ºC. Pak stačí všechny ingredience – kromě těsta – smíchat a ze směsi vytvarovat 5 klobásek, případně několik o velikosti jednohubky.
- Zabalte klobásky do těsta: stačí položit na ně, přeložit a těsto spojit. Vytvořený „župan“ propíchejte, zabalené klobásky uložte na pečicí papír a dejte péct na 20 až 25 minut (podle výkonu trouby).