Ryby
Špagety se sardinkami a křupavou strouhankou
Sardinky jsou polozapomenutá surovina, kterou v kuchyni nahradil drahý a neudržitelný tuňák. Přitom chutnají tak dobře a stojí pár korun. Můžete přidat kapary, ale stejně tak recept funguje bez nich.
Suroviny
- 2 krabičky sardinek v rostlinném oleji bez příchuti
- 500g špaget
- sůl, pepř
- 100g strouhanky
- 70ml oleje nebo másla
- 2 lžíce citrónové šťávy
- petrželka (není nutná)
Tento recept vznikl v rámci Skromné výzvy na pomoc rodinám samoživitelek. Další skromné recepty najdete na instagramovém profilu @skromne.jidlo.
Postup přípravy receptu
- 1. V pánvi rozehřejte olej nebo máslo, vsypte strouhanku, promíchejte a na mírném plameni opékejte dozlatova – míchejte.
- 2. Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte do mísy.
- 3. Otevřete sardinky a olej z nich vlijte k těstovinám, opepřete a ochuťte citrónovou šťávou. Přidejte sardinky a jen párkrát zlehka promíchněte. Nandejte do hlubokých talířů a posypte zlehka strouhankou.
- 4. Pokud vám zbyde strouhanka, můžete jí použít na švestkové knedlíky nebo taštičky s povidly, případně vařený květák apod.
Vytisknout recept
Zdroj: @skromne.jidlo