Ryby

Špagety se sardinkami a křupavou strouhankou

Sardinky jsou polozapomenutá surovina, kterou v kuchyni nahradil drahý a neudržitelný tuňák. Přitom chutnají tak dobře a stojí pár korun.  Můžete přidat kapary, ale stejně tak recept funguje bez nich. 

Suroviny

4
  • 2 krabičky sardinek v rostlinném oleji bez příchuti
  • 500g špaget
  • sůl, pepř
  • 100g strouhanky
  • 70ml oleje nebo másla
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • petrželka (není nutná)

Tento recept vznikl v rámci Skromné výzvy na pomoc rodinám samoživitelek. Další skromné recepty najdete na instagramovém profilu @skromne.jidlo.

Postup přípravy receptu

  1. 1. V pánvi rozehřejte olej nebo máslo, vsypte strouhanku, promíchejte a na mírném plameni opékejte dozlatova – míchejte.
  2. 2. Špagety uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu a sceďte do mísy.
  3. 3. Otevřete sardinky a olej z nich vlijte k těstovinám, opepřete a ochuťte citrónovou šťávou. Přidejte sardinky a jen párkrát zlehka promíchněte. Nandejte do hlubokých talířů a posypte zlehka strouhankou.
  4. 4. Pokud vám zbyde strouhanka, můžete jí použít na švestkové knedlíky nebo taštičky s povidly, případně vařený květák apod.
Vytisknout recept

Zdroj: @skromne.jidlo