Sendviče a chlebíčky

Hermelínový chlebíček

Hermelínový jsme v Sisters bez legrace pojali jako poctu původní české klasice. Jeho receptura je totiž postavená na mírně řečeno „ujeté“ kombinaci strouhaných surovin – měkkého salámu, hermelínu a vajec s majonézou. Kdybychom něco z toho vynechali, už by to nebylo ono. Dali jsme si proto pečlivě záležet na výběru špičkového gothaje a přidali jen citronovou kůru a šťávu, které to celé pěkně vykřísnou. Chlebíček můžete ozdobit brusinkami, které k hermelínu (českému camembertu) pěkně sednou.

Suroviny

  • 3 ks vajec
  • sůl a pepř
  • 240 g majonézy
  • 180 g gothaje (my jsme použili gothaj z prodejny Naše maso, na kvalitě salámu je třeba opravdu trvat)
  • 300 g hermelínu
  • 180 g cibule
  • kůra a šťáva z poloviny citronu
  • veka nebo bílý chléb
  • brusinkový kompot na ozdobení
  • 40 g čerstvého polníčku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvařte natvrdo, nechte zchladnout a oloupejte je. Poté oddělte žloutky od bílků do dvou různých misek. Osolené a opepřené žloutky vyšlehejte s majonézou dohladka. Bílky nastrouhejte na hrubém struhadle. K nim nastrouhejte salám a dobře zchlazený, tedy tuhý hermelín. Promíchejte s vyšlehanými žloutky s majonézou, cibulí nakrájenou najemno a kůrou a šťávou z citronu. Dobře zamíchejte a před servírováním nechte v lednici odležet aspoň hodinu, lépe však dvě.
  2. Na jeden chlebíček namažte 35 g hermelínové pomazánky. Chlebíček dozdobte lžičkou brusinkového kompotu a polníčkem.