Sendviče a chlebíčky
Hermelínový chlebíček
Hermelínový jsme v Sisters bez legrace pojali jako poctu původní české klasice. Jeho receptura je totiž postavená na mírně řečeno „ujeté“ kombinaci strouhaných surovin – měkkého salámu, hermelínu a vajec s majonézou. Kdybychom něco z toho vynechali, už by to nebylo ono. Dali jsme si proto pečlivě záležet na výběru špičkového gothaje a přidali jen citronovou kůru a šťávu, které to celé pěkně vykřísnou. Chlebíček můžete ozdobit brusinkami, které k hermelínu (českému camembertu) pěkně sednou.Suroviny
- 3 ks vajec
- sůl a pepř
- 240 g majonézy
- 180 g gothaje (my jsme použili gothaj z prodejny Naše maso, na kvalitě salámu je třeba opravdu trvat)
- 300 g hermelínu
- 180 g cibule
- kůra a šťáva z poloviny citronu
- veka nebo bílý chléb
- brusinkový kompot na ozdobení
- 40 g čerstvého polníčku
Postup přípravy receptu
- Vejce uvařte natvrdo, nechte zchladnout a oloupejte je. Poté oddělte žloutky od bílků do dvou různých misek. Osolené a opepřené žloutky vyšlehejte s majonézou dohladka. Bílky nastrouhejte na hrubém struhadle. K nim nastrouhejte salám a dobře zchlazený, tedy tuhý hermelín. Promíchejte s vyšlehanými žloutky s majonézou, cibulí nakrájenou najemno a kůrou a šťávou z citronu. Dobře zamíchejte a před servírováním nechte v lednici odležet aspoň hodinu, lépe však dvě.
- Na jeden chlebíček namažte 35 g hermelínové pomazánky. Chlebíček dozdobte lžičkou brusinkového kompotu a polníčkem.