Sendviče a chlebíčky
Krevetový chlebíček Skagen
Skagen je nejsevernější městečko Dánska a taky název pro moc dobrý krevetový salát. V Dánsku, druhé nejdůležitější zemi v oboru obložených chlebíčků, jsem se naučila, že chlebíčky se dají obkládat opravdu bohatě – pěkně do kopce. A právě krevety jsou na vršení ideální.Suroviny
- 400 g mrazených vařených vyloupaných krevet
- 50 g majonézy
- 20 g červené cibule
- 15 g čerstvého křenu (pokud nemáte k dispozici čerstvý, nebojte se sáhnout po křenu ve skleničkách Efko – má slušný říz)
- šťáva a kůra z poloviny citronu
- 10 g kopru
- čtvrt lžičky mletého chilli
- 2 g soli
- čerstvě mletý pepř
- žitný nebo bílý chléb či veka
- 7 ks vajec uvařených natvrdo
- čerstvé mladé výhonky na ozdobení (nemusí být)
Postup přípravy receptu
- Krevety nechte v lednici 6–8 hodin rozmrazit, poté je sceďte a osušte papírovým ubrouskem. Je opravdu důležité, aby byly suché, jinak budete mít salát příliš tekutý. Osušené krevety smíchejte s majonézou, jemně nasekanou cibulí, nastrouhaným křenem, šťávou a kůrou z poloviny citronu a částí nasekaného kopru a přidejte chilli, sůl a pepř. Salát nechte uležet pár hodin v chladu.
- Na jeden chlebíček dejte 50 g krevetového salátu. Položte na něj dvě čtvrtinky vejce natvrdo a chlebíček dozdobte zbylým čerstvým koprem a podle chuti i čerstvými mladými výhonky.