Saláty a zelenina
Petrželovo-čočkový salát
Tenhle recept mám od Míši Jorgensen a Paula Daye z The Real Meat Society, což je pražské řeznictví prodávající maso šťastných zvířat. Je skvělý ke grilovaným bylinkovým klobásám, které Paul dělá po britsku - v těstíčku. Míša zas tvrdí, že tohle je salát „i pro české chlapy“, čímž myslí, že je jedlý a vydatný.Suroviny
- 250 g drobnozrnné čočky (zelené nebo červené neloupané)
- 1 velký svazek petrželky kudrnky
- 3 ředkvičky, nakrájené na klínky nebo plátky
- 2 zelené jarní cibulky
- 1 střední kedlubna, nakrájená na kostičky
- 4 lžíce olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička mořské soli
Postup přípravy receptu
- Uvařte čočku: pozor, aby byla „al dente“, tedy nerozvařená, ovšem pěkně „křupavá“. Máčet předem ji nemusíte, ale vaření bude trvat déle. Po uvaření ji prolijte v sítku studenou vodou a nechte odkapat a vychladnout.
- Nakrájejte nadrobno petrželku, z které jste předtím odstranili silnější stonky, a smíchejte všechny ingredience dohromady. Podávejte například k bylinkovým klobáskám podle odkazu výše.